Woninginbraak in de buurt

Een woninginbraak is meer dan diefstal van uw eigendommen. Vaak tast het ook het gevoel van veiligheid in de persoonlijke levenssfeer aan. Een woninginbraak in de buurt. Er zijn immers wildvreemde inbrekers in uw huis of dat van uw buren geweest. Alle kasten staan open en alle laden zijn binnenste buiten gekeerd. Dit alles om zoveel mogelijk waardevolle bezittingen bij de inbraak buit te maken.

Woninginbraak cijfers

Helaas staat Nederland al jaren in de top 15 van landen waar de meeste inbraken per duizend inwoners plaatsvinden. Zelfs de woninginbraakcijfers van het CBS tonen het aan. Bekijkt u bijvoorbeeld ook eens de woninginbraak cijfers in uw buurt.

Uiteraard doet de politie alles binnen hun macht om inbrekers achter slot en grendel te krijgen. Maar daarbij zijn ze wel gebonden aan wetten. Daarnaast gebeurt het oppakken van inbrekers pas nadat de schade is aangericht.

Preventie mogelijkheden tegen woninginbraak

Gelukkig bent u niet helemaal aan de willekeur van inbrekers overgeleverd. U kunt zelf bijvoorbeeld door verschillende inbraakpreventie mogelijkheden het inbrekers al behoorlijk lastig maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de gemiddelde inbreker nooit langer dan een minuut de tijd neemt om een slot van een deur of raam open te breken.

Woninginbraak Bulgaarse methode

Wanneer uw sloten SKG gecertificeerd zijn, of het Politiekeurmerk dragen zijn inbrekers altijd langer bezig dan een minuut om uw slot open te breken. Het gevolg is dat inbrekers vaak liever kiezen voor een huis waar geen gecertificeerde sloten op zitten. Op dergelijke huizen kunnen ze namelijk met gemak de Bulgaarse methode toepassen waardoor ze binnen maximaal 15 seconden in uw woning zijn.

Inbraakpreventie tips

Of u nou in de randstad woont of ver daarbuiten, u wilt altijd veilig de deur achter u dicht kunnen trekken. Het opvolgen van goede inbraakpreventie tips zorgt daarvoor. U kunt met een gerust hart uw waardevolle spullen in uw woning, winkel of bedrijfspand laten liggen.

U kunt natuurlijk direct een duur alarmsysteem met camerabewaking laten aanbrengen. Maar wat heeft u daar aan als uw hang- en sluitwerk niet van goede kwaliteit zijn? Slotenmaker JacKey.nl vindt dus dat goede inbraakbeveiliging begint bij de juiste veiligheidssloten.

Als erkend slotenmaker werken wij daarom dan ook uitsluitend met sloten die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen én SKG gecertificeerd zijn. Wij inspecteren samen met u alle ramen en deuren van uw woning en schuur of garage. Zo weet u zeker dat u de beste keuze maakt voor inbraakveilige sloten!

Deskundig inbraakpreventie advies door Erkende slotenmaker

Daarnaast geven wij u tal van net als Vereniging Eigen Huis inbraakpreventie tips. Zaken die u zelf kunt doen, laten wij u doen. Zo heeft u geen onnodig hoge inbraakpreventie kosten. Als u wilt kunnen wij alle sloten en inbraakbeveiliging systemen voor u installeren. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Een afspraak voor inbraakbeveiliging advies of installatie kan dus altijd binnen 24 uur.

Neem daarom vandaag nog contact op met onze erkende slotenmakers. Wij adviseren u graag!

Inbraakmethode hengelen

De inbraakmethode hengelen is al jaren zeer populair. Het enige dat de inbreker hoeft te doen is een dun voorwerp door de brievenbus steken waarmee hij het deurslot van binnen uit open kan trekken. Dit kan een houtje zijn, een stuk staaldraad, een kleerhanger of bijvoorbeeld een tennisracket. Een geoefende inbreker kan daarmee binnen enkele seconden uw slot schadevrij openen. Bovendien maakt de inbraakmethode hengelen geen geluid waardoor het ook makkelijk overdag in een onbewaakt moment te doen is.

Tips om hengelen door uw brievenbus te voorkomen

inbraakmethode hengelenVeel mensen verkeren nog steeds in de illusie dat inbreken door middel van hengelen bij hen niet mogelijk is. Zij draaien namelijk altijd tijdens de nacht de deur op slot en ook wanneer zij het huis verlaten. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat u even uw buurman gaat helpen, even de hond uit gaat laten, of even in gedachten bent en vergeet om de deur op slot te draaien? Een goede inbreker heeft aan die ene keer dat u het vergeet al genoeg om bij u in te breken.

Gelukkig kunt u een woninginbraak door hengelen eenvoudig voorkomen door plaatsing van een speciale plaat achter uw brievenbus. Hierdoor kan de inbreker niet langer goed met zijn inbrekersgereedschap bij het slot om uw deur te openen.

Wilt u meer tips of een passend advies om hengelen bij u te voorkomen ? Neem dan vandaag nog contact op met onze erkende slotenmakers. Wij helpen u graag.

Cilinder trekken voorkomen

Inbrekers worden steeds inventiever en vinden steeds meer mogelijkheden om sneller in te breken. Cilinder trekken voorkomen is daarom ontzettend belangrijk. Bij het cilindertrekken draait de inbreker veelal met een accutol een geharde schroef in de cilinder van het slot. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor de inbreker om er kracht op uit te oefenen. Het lijkt in veel aspecten op de Bulgaarse methode, maar verschilt toch een beetje qua werkwijze.

Om de kracht uit te oefenen op het cilinderslot wordt dikwijls een cilindertrekker geplaatst. Dat is een speciaal stukje inbrekersgereedschap. Door kracht te zetten op de cilinder probeert de inbreker de cilinder af te breken.

Wanneer de cilinder afbreekt kan de inbreker de cilinder gemakkelijk uit de deur verwijderen. Hierna heeft de inbreker alleen een zogenaamde universele bouwsleutel nodig om de deur te openen.

Voor de hele inbraakpoging heeft een inbreker doorgaans maximaal zo’n 30 seconden nodig. Bijkomend voordeel voor hen is dat het inbreken op deze manier vrijwel zonder geluid gepaard gaat.

Dit kun je doen

Om te begrijpen hoe u het cilinder trekken kunt voorkomen is belangrijk eerst te weten hoe een slot in elkaar zit.

Sloten bestaan uit 4 essentiële onderdelen:

  1. cilinder
  2. slotkast
  3. sluitkom
  4. beslag

Zoals u op het plaatje kunt zien is de cilinder een los onderdeel dat in de deur wordt geplaatst. Door de cilinder op te sluiten achter hard metalen veiligheidsbeslag kan een inbreker de cilinder niet meer uit de deur trekken. Dit is dan ook de ultieme beveiliging om cilindertrekken tegen te gaan.

Welke sloten zijn bestand tegen cilindertrekken?

Om uw slot te beschermen tegen cilindertrekken dient u te kiezen voor sloten met hard metalen veiligheidsbeslag. Als consument hoeft u gelukkig niet heel veel verstand van betrouwbare sloten te hebben om een goede keuze te maken. Let bij de aankoop van een veiligheidsslot er vooral op dat het veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging is voorzien van de SKG ***® (3 sterren) klasseaanduiding.

U kunt dit veiligheidsbeslag kopen voor voordeuren, achterdeuren en bijzetsloten. Doordat de cilinder is opgeborgen achter het hard metalen beslag ziet u direct dat u het juiste slot heeft en kiezen inbrekers gegarandeerd een andere woning om hun slag te slaan.

Eisen Politiekeurmerk Veilig Wonen tegen cilindertrekken

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen houdt rekening met de meest gebruikte inbraakmethoden. Omdat cilindertrekken steeds vaker voorkomt is besloten dat in alle nieuwbouwwoningen gebouwd vanaf 1 augustus 2011 standaard sloten met cilindertrekbeveiliging geplaatst moeten worden. Deze cilindertrekbeveiliging behoort te zitten op alle deuren die direct toegang verschaffen tot uw huis, winkelpand of bedrijfspand.

Sloten met cilindertrekbeveiliging verschillen in fabricage niet veel van de verouderde reguliere sloten. Hierdoor zijn sloten met cilindertrekbeveiliging gelukkig ook niet veel duurder in de aanschaf.

Meer weten over het voorkomen van cilindertrekken?


Neem vandaag nog contact op met onze lokale slotenmakers. Wij geven u graag kosteloos advies.

Inbraak gaatjes boren voorkomen?

Wellicht heeft u er nog nooit over nagedacht, maar een gaatje boren is voor een inbreker een kinderlijk eenvoudige manier om uw woning binnen te komen.

Inbraak met gaatjes boren voorkomen

Wat inbrekers doen is dat zij een gaatje in uw deur of raam boren. Hierna steken zij een stuk ijzerdraad of staaldraad door de opening. Daarmee kunnen zij dan de sleutel omdraaien of de raamsluiting openen. U raadt het wellicht al. Het is ook net zo makkelijk om deze inbraak gaatjesmethode te voorkomen. Het enige dat u hoeft te doen is er voor zorgen dat u altijd de sleutel uit het slot haalt en goed opbergt.

Daarnaast kunt u natuurlijk nog wat preventieve maatregelen nemen met uw raamsluitingen. Wilt u daar meer over weten, en met zekerheid voorkomen dat inbrekers een inbraak met gaatjesboorder niet toepassen op uw woning? Neem dan vandaag nog contact op met onze deskundige slotenmakers.

In onderstaande video van de Politie ziet u de inbraak gaatjesmethode in werking.

1 gedachte over “Woninginbraak in de buurt”

Plaats een reactie