5 Vakantie inbraakpreventietips voor bedrijven

Het is weer vakantietijd, de drukste tijd van het jaar voor inbrekers. Voor particulieren ziet u overal lijstjes uit de grond schieten met tips tegen woninginbraak. Maar hoe zit het eigenlijk met uw bedrijf?

Het aantal inbraken bij ondernemers is vele malen groter dan bij particulieren. Volgens de laatste gegevens krijgt zelfs 1 op de 10 ondernemers te maken met een inbraak. Het is als ondernemer dus geen overbodige luxe om eens goed na te denken over mogelijke beveiligingsmaatregelen die u kunt nemen.

Goede beveiliging begint met een grondige inventarisatie. Wanneer u alle zwakke en sterke punten in kaart heeft kunt u beginnen met het opstellen van een beveiligingsplan. Daarin worden alle organisatorische en bouwkundige maatregelen beschreven. Met name de organisatorische maatregelen zijn erg belangrijk om er zeker van te zijn dat u rustig van uw welverdiende vakantie kunt genieten.

Om het voor u makkelijker te maken hebben we hieronder enkele belangrijke tips in a-chronologische volgorde voor u op papier gezet.

Inbraakpreventietips tegen inbraak in uw bedrijf

  1. Laat inbraakalarmsystemen nooit onnodig af gaan. Een alarmsysteem kan bijvoorbeeld afgaan door uw accu of batterij leeg is. Op dat moment wordt er automatisch verbinding gelegd met de alarmcentrale. Zorg dus altijd dat uw accu’s of batterijen minimaal heel uw vakantieperiode mee kunnen. Het beste is ze preventief voor uw vakantie te vervangen. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat uw detectoren geen valse meldingen door gaan geven. U kunt daarbij denken aan binnengeslopen dieren in uw pand, ventilatoren, ventilatieopeningen of andere zaken die bijvoorbeeld gordijnen of andere dingen kunnen laten bewegen. Uw alarmcentrale of slotenmaker heeft altijd goede tips voor u.
  2. Zorg dat uw gebouw goed verlicht is. Het lijkt voor de hand liggend, maar veel bedrijven hebben nog steeds mooie bosschages rondom hun bedrijf. Dit vinden inbrekers ideaal werkterrein. Plaats daarnaast beveiligingsverlichting met een slagbestendige behuizing, bij voorkeur uit het zicht. Schemerschakelaars zorgen ervoor dat uw verlichting op het juiste moment inschakelt en uitschakelt.
  3. Kies voor een inbraakalarm met een luid geluid. Dit schrikt inbrekers af waarna een inbreker zo snel mogelijk uw pand zal verlaten. Hiermee voorkomt u dat de inbreker rustig zijn slag kan slaan en zult u de schade beperken. Kies bij voorkeur een inbraakalarmsysteem van een erkend beveiligingsbedrijf dat een BORG inbraakbeveiliging of VEB (Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven) logo draagt.
  4. Zorg dat inbrekers nergens op kunnen klimmen. Containers, pallets, trappen enzovoorts worden met regelmaat door inbrekers gebruikt om op de eerste verdieping binnen te komen. Berg ze op en zet ze binnen. Om het klimmen op regenbuizen tegen te gaan kunt u een anti-klimkrans laten installeren.
  5. Kies voor goedgekeurde SKG-sloten. U hoeft niet de duurste sloten te kopen, maar kies voor sloten die aansluiten op uw risico. Uw slotenmaker kan u daar over goed adviseren. Veiligheidssloten met 2 sterren zijn goed voor 3 minuten inbraakvertraging. Sloten met 3 sterren zijn 5 minuten inbraakwerend. Let ook op het plaatsen van dievenklauwen bij deuren die naar buiten toe open gaan.

Tot slot, goede beveiliging staat nooit op zich. Het gaat altijd om een juiste uitvoering en organisatie. Daarbij is elk bedrijf anders. Wilt u meer weten over beveiligingsmaatregelen voor uw bedrijf of heeft u nog tips? Neem dan contact op met onze slotenmakers.

Wij wensen u een prettige vakantie!

Woning beveiliging door Roger

Plaats een reactie