Meerpuntssluiting

Als uw slot kapot is en dus vervangen moet worden, of als u toe bent aan wat extra beveiliging, kunt u denken aan een meerpuntssluiting. Misschien kunt u aan de naam al opmaken dat een meerpuntssluiting, de deur afsluit op meerdere plaatsen tegelijk. De sluitingen zijn verbonden op één sleutelgat dus u hoeft niet vijf verschillende sleutelgaten af om de deur te sluiten. En dan bent u dus meteen erg goed beveiligd tegen inbrekers!

Natuurlijk zijn er voordelen en nadelen, maar de voordelen wegen wel op tegen de nadelen. Als u denkt aan het aanschaffen en installeren van een meerpuntssluiting is het verstandig een slotenmaker erbij te betrekken. Dit omdat het plaatsen van een meerpuntssluiting als erg moeilijk wordt gezien. Als u het fout doet, heeft het slot bijna geen nut. Ook kunnen onze slotenmakers u adviseren over welke soort meerpuntssluiting het best is in uw situatie.

Laat het plaatsen van een meerpuntssluiting altijd doen door een professional. Niet alleen kunt u zelf dingen kapot maken, maar een ongetraind persoon dat zich voordoet als slotenmaker kan ook een hoop fout doen. Het kan dan hoog in de kosten gaan lopen. Ongetrainde slotenmakers zullen ook veel langer doen over de klus waardoor u meer gaat betalen.

Meerpuntssluiting werking

Een meerpuntsluiting lijkt een beetje op een normaal cilinderslot, maar is het niet. Een meerpuntsslot sluit uw deur namelijk af op meerdere punten tegelijk. Dit heeft als voordeel dat het lastig is voor een inbreker om de deur open te krijgen met een breekijzer. Een deur die op één punt sluit is makkelijk te forceren, maar een deur die op meerdere punten sluit is al lastiger te forceren. En dat is precies wat een meerpuntsslot doet! De deur afsluiten op meerdere plaatsen.

Waarom is een meerpuntssluiting belangrijk?

Een meerpuntslot is belangrijk omdat het zorgt voor extra beveiliging op uw deur. Een 3 punts slot sluit uw deur bijvoorbeeld af op 3 plaatsten tegelijk. Dat geeft natuurlijk meer veiligheid dan sluitwerk dat uw deur maar op 1 plaats afsluit. Daarom is het ook zeker het overwegen waard om een meerpuntssluiting aan te schaffen en te laten plaatsen. De meerpuntssluiting is vrij populair op dit moment vanwege de grote veiligheid. Laat u wel adviseren over welke soort meerpuntssluiting het best past bij u. Er zitten namelijk verschillen in de meerpuntssluitingen voor houten deuren en die voor kunststof deuren.

Voordelen

De voordelen van een driepuntssluiting in de deur hebben natuurlijk alles te maken met veiligheid. Ook is het gebruik van het slot erg simpel. Er is maar één sleutel nodig en één sleutelgat. Ook hoeven er geen extra sloten op de deur geplaatst te worden naast het meerpuntsslot. Het meerpuntsslot sluit in zijn eentje al de deur af op meerdere plaatsen. Dat kan nét voor dat beetje extra veiligheid zorgen. Het plaatsen van het slot is ook best lastig. Maar dit hoeft geen nadeel te zijn. Als u onze deskundige slotenmakers belt, zullen wij het slot voor u plaatsen. Dan heeft u er zelf geen omkijken meer aan.

Nadelen

De nadelen van een driepuntssluiting in de voordeur is tegelijk ook dat het slot maar met één sleutel en één sleutelgat wordt bediend. De inbreker hoeft nu maar één cilinder te forceren. Dat maakt het dus ook iets minder veilig. Maar als u zorgt voor goed veiligheidsbeslag en een slot dat gekeurd is, zal het voor een inbreker erg lastig zijn om het slot kapot te maken. Bijna onmogelijk!

Verschillen tussen meerpuntssluitingen

Er zijn verschillende soorten meerpuntssluitingen. Niet alleen zitten er verschillen in merk, kwaliteit en het aantal punten waarop het slot de deur sluit, maar ook zijn er gewone- en smalslot-meerpuntssluitingen. De slotkast van een smalslot-meerpuntssluiting is hoog en best wel ondiep. Terwijl de slotkast van een normale meerpuntssluiting wat dieper ligt. Het verschil zit dan ook in het feit dat je een smalslot-meerpuntssluiting op andere soorten deuren plaatst dan een normale meerpuntssluiting. Let daar dus ook op als u zelf besluit een meerpuntssluiting te kopen. Anders komt u thuis met een sluiting die niet geschikt is voor uw deur. Onze slotenmakers zullen altijd weten welke soort meerpuntssluiting er nodig is. Ook staat het u vrij om te vragen of onze slotenmaker vrijblijvend bij u langs komt om de situatie te schouwen. Elke deur is namelijk anders en zo kan hij u kosteloos een deskundig advies geven. Bel daarom ook met onze slotenmakers als u alleen advies nodig heeft. Wij zijn u graag van dienst.

Kwalitatieve sloten

De kwaliteit van sloten wordt aangegeven met het zogenaamde SKG-keurmerk. Dit betekent dat de sloten zijn getest volgens een bepaalde standaard. Als het slot niet voldoet aan die standaard, krijgt het geen keurmerk. Naast het keurmerk staat een driehoekje met daarin een aantal sterren dat varieert van één tot drie. Drie sterren is het hoogst en betekent dus dat het slot van de beste kwaliteit is. Een slot met drie sterren zal dus bijna onmogelijk kunnen worden uitgeboord bijvoorbeeld. Een slot met één ster is ook al extra veilig, maar nog niet bestand tegen alle soorten trucs die inbrekers tegenwoordig kennen. Maar het zal al schelen vergeleken met een slot dat niet voorzien is van een keurmerk. De kans is groot dat inbrekers dan alsnog binnen no time voor uw deur staan.

Driepuntssluiting installeren

Een driepuntssluiting installeren kunnen onze slotenmakers altijd voor u doen. Een 3 puntssluiting sluit de deur, zoals de naam al doet denken, af op drie punten. Dat betekent dus dat het installeren ervan best lastig is. Daarom kunt u beter een slotenmaker bellen dan het zelf doen. Een slotenmaker installeert het slot op vakkundige wijze. Er kan dan niets fout gaan. Het kost misschien een klein bedrag extra, maar dit is dan wel goed besteed. Het zou erg zonde zijn als u het slot kapot maakt en dan weer een nieuw slot moet kopen. Een slotenmaker heeft ervaring en kan het slot plaatsen of vervangen voor u zonder schade aan het slot, of aan uw deur aan te brengen.

Een meerpuntssluiting kopen

Een meerpuntssluiting kopen kan op verschillende plaatsen. In bouwmarkten bijvoorbeeld. Maar ook een slotenmaker heeft altijd meerpuntssluitingen bij zich. Zeker als u deze belt om de sluiting te komen installeren.

Er zijn verschillende merken meerpuntssluitingen. Zo is er bijvoorbeeld de Nemef meerpuntsluiting, de Fuhr meerpuntssluiting, de KFV meerpuntsluiting, de HMB meerpuntssluiting en de GU meerpuntsluiting. Een meerpuntssluiting van een huismerk is soms minder goed dan een HMB meerpuntsluiting of een Nemef 3 puntssluiting. Een 3 puntssluiting van Nemef zal misschien wat duurder zijn, maar inbraakschade is op de lange termijn altijd duurder.

Ook wat betreft de verschillende merken zijn onze slotenmakers goed op de hoogte. Zij kunnen u ook adviseren wat betreft de verschillende merken. Ook weten zij van het keurmerk. Het kan dus erg nuttig zijn om advies in te winnen bij onze slotenmakers. Onze vakmannen adviseren u immers graag over hun passie!

Meerpuntssluiting zelf monteren

Een driepuntssluiting monteren is nog best een lastig karwei. Een 3 punts slot in uw voordeur monteren is niet zo makkelijk als de ‘eenvoudige’ modellen doen denken. Daarom wordt het afgeraden om zelf het slot te monteren. Misschien doet u het verkeerd en bent u nog niet goed beveiligd. Daarom raden wij aan om een slotenmaker van JacKey in te schakelen. Deze heeft ervaring en vindt het klusje niet zo lastig. Zelf monteren is dus echt geen goed idee en u zal hier misschien meer schade mee aanrichten dan dat het gaat helpen bij de beveiliging van uw huis. Terwijl een slotenmaker het goede gereedschap heeft, kennis van zaken heeft en de nodige ervaring heeft.

Waar plaats je een meerpuntssluiting?

Een 3 punts slot in de voordeur is een logische plaats. Maar een driepuntssluiting van nemef kan ook prima in de achterdeur. De meerpuntssluiting komt aan de zijkant van de deur. Normaal zit daar het hoofdslot. Een slotenmaker heeft dit soort sloten vaker geplaatst en weet dus precies waar deze moeten komen. Daarom is het belangrijk een slotenmaker in te schakelen. Als u het zelf doet, plaatst u het slot misschien verkeerd. Dan bent u nog niet verzekerd van een goede inbraakpreventie.

Sloten vervangen door een drie- of meerpuntssluiting

Een slot vervangen is iets dat mensen vaak zelf willen doen. Het lijkt ook geen lastig klusje. Maar als u hieraan begint kan het toch tegenvallen. Misschien weet u niet goed hoe het werkt. Dat zou niet handig zijn. Dan bent u begonnen, heeft u het oude slot eruit, wil het nieuwe slot er niet in! dan zit u dus met een deur die niet dicht kan. Het zou erg lastig zijn als u dan wil gaan slapen ’s avonds. Of als u nog weg moet. Misschien heeft u iemand die even op uw huis kan passen, maar dat is natuurlijk geen oplossing. Als u denkt aan het vervangen van uw sloten kunt u beter meteen een slotenmaker bellen. Deze weet welk type slot er nodig is, hoe de reparatie van een slot werkt en hoe het slot in de deur bevestigd moet worden. Dan kunt u met een gerust hart uw huis verlaten of gaan slapen.

Mijn meerpuntssluiting werkt niet goed

Als uw meerpuntssluiting niet goed werkt kan dat verschillende oorzaken hebben. Het is ook niet altijd meteen nodig om het slot te laten vervangen. Soms is een simpele reparatie al genoeg. Ga ook met het repareren niet zelf aan de slag. Misschien maakt u dan meer kapot dan er al kapot was. Ook voor reparaties kunt u een slotenmaker inschakelen. Deze weet vaak al genoeg aan uw beschrijving van het probleem. Hij neemt dan het juiste gereedschap mee en repareert het slot. Dit hoeft geen ingewikkelde reparatie te zijn, maar het is toch verstandig om een slotenmaker in te schakelen.

Tips voor aanschaf (voor meerpuntssluiting in houten deur)

Het installeren van een meerpuntssluiting in een houten deur is alleen relatief makkelijk als u een slot van hetzelfde type vervangt. Is dat niet het geval, dan wordt het een ingewikkelder verhaal. U moet dan namelijk allerlei aanpassingen doen om het slot goed te laten passen. Voor iemand die geen gespecialiseerd slotenmaker is, is dat best moeilijk.

Als u een meerpuntssluiting wil vervangen in een deur van ander materiaal, bijvoorbeeld kunststof, moet u hetzelfde type slot nemen. Anders is vervangen eigenlijk niet mogelijk. Kunststof is namelijk moeilijk aan te passen op een ander soort slot.

Als u het vervangen van het slot toch zelf wil doen, is het verstandig om uw meerpuntssluiting uit de deur te halen. U kunt deze dan meenemen naar een bouwmarkt. Een medewerker in de bouwmarkt kan u vertellen welk slot hetzelfde model heeft. Ook kunt u zelf gaan vergelijken. Zo gebeurt het niet dat u een slot meeneemt wat erg op die van u lijkt, maar het niet is. Als u dit doet, zorg dan wel dat er iemand op het huis kan passen. Anders moet u uw huis verlaten terwijl de deur niet dicht kan. Dan is er misschien al ingebroken voor u het slot heeft kunnen plaatsen.

Wat kost een driepuntssluiting?

De prijs van een driepuntssluiting verschilt altijd. Een driepuntsslot dat niet is voorzien van het keurmerk, is namelijk goedkoper dan een driepuntsluiting dat wel is voorzien van een keurmerk. Een driepuntsluiting met keurmerk is elk deel van zijn prijs waard.

Het is aangeraden om het laten plaatsen van een meerpuntssluiting te laten doen door een echte professional. Iemand die net komt kijken in het vak zal er namelijk meer moeite mee hebben en dus langer bezig zijn. Dit betekent dat de prijs flink kan oplopen. Als u onze slotenmaker belt die er verstand van heeft en ervaring heeft met het plaatsen, hoeft het echt niet zo duur te worden. Hou daarbij natuurlijk wel rekening met de kosten van de aanschaf van het slot.

Mocht u nog twijfelen, kunt u natuurlijk altijd onze slotenmaker om advies vragen. Onze slotenmakers zullen met u meedenken en zullen u helpen bij het maken van uw keuze wat betreft de soort sloten en het laten plaatsen ervan. Ook kunnen onze slotenmakers een indicatie geven van de prijs zodat u niet voor verassingen komt te staan.