De inbraakmethode hengelen is al jaren zeer populair. Het enige dat de inbreker hoeft te doen is een dun voorwerp door de brievenbus steken waarmee hij het deurslot van binnen uit open kan trekken. Dit kan een houtje zijn, een stuk staaldraad, een kleerhanger of bijvoorbeeld een tennisracket. Een geoefende inbreker kan daarmee binnen enkele seconden uw slot schadevrij openen. Bovendien maakt de inbraakmethode hengelen geen geluid waardoor het ook makkelijk overdag in een onbewaakt moment te doen is.

Tips om hengelen door uw brievenbus te voorkomen

inbraakmethode hengelenVeel mensen verkeren nog steeds in de illusie dat inbreken door middel van hengelen bij hen niet mogelijk is. Zij draaien namelijk altijd tijdens de nacht de deur op slot en ook wanneer zij het huis verlaten. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat u even uw buurman gaat helpen, even de hond uit gaat laten, of even in gedachten bent en vergeet om de deur op slot te draaien? Een goede inbreker heeft aan die ene keer dat u het vergeet al genoeg om bij u in te breken.

Gelukkig kunt u een woninginbraak door hengelen eenvoudig voorkomen door plaatsing van een speciale plaat achter uw brievenbus. Hierdoor kan de inbreker niet langer goed met zijn inbrekersgereedschap bij het slot om uw deur te openen.

Wilt u meer tips of een passend advies om hengelen bij u te voorkomen ? Neem dan vandaag nog contact op met onze erkende slotenmakers. Wij helpen u graag.