Woninginbraak in de buurt


Woninginbraak in de buurt

Een woninginbraak is meer dan diefstal van uw eigendommen. Vaak tast het ook het gevoel van veiligheid in de persoonlijke levenssfeer aan. Een woninginbraak in de buurt. Er zijn immers wildvreemde inbrekers in uw huis of dat van uw buren geweest. Alle kasten staan open en alle laden zijn binnenste buiten gekeerd. Dit alles om zoveel mogelijk waardevolle bezittingen bij de inbraak buit te maken.

Woninginbraak cijfers

Helaas staat Nederland al jaren in de top 15 van landen waar de meeste inbraken per duizend inwoners plaatsvinden. Zelfs de woninginbraakcijfers van het CBS tonen het aan. Bekijkt u bijvoorbeeld ook eens de woninginbraak cijfers in uw buurt.

Uiteraard doet de politie alles binnen hun macht om inbrekers achter slot en grendel te krijgen. Maar daarbij zijn ze wel gebonden aan wetten. Daarnaast gebeurt het oppakken van inbrekers pas nadat de schade is aangericht.

Preventie mogelijkheden tegen woninginbraak

Gelukkig bent u niet helemaal aan de willekeur van inbrekers overgeleverd. U kunt zelf bijvoorbeeld door verschillende inbraakpreventie mogelijkheden het inbrekers al behoorlijk lastig maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de gemiddelde inbreker nooit langer dan een minuut de tijd neemt om een slot van een deur of raam open te breken.

Woninginbraak Bulgaarse methode

Wanneer uw sloten SKG gecertificeerd zijn, of het Politiekeurmerk dragen zijn inbrekers altijd langer bezig dan een minuut om uw slot open te breken. Het gevolg is dat inbrekers vaak liever kiezen voor een huis waar geen gecertificeerde sloten op zitten. Op dergelijke huizen kunnen ze namelijk met gemak de Bulgaarse methode toepassen waardoor ze binnen maximaal 15 seconden in uw woning zijn.