Cilinderslot vervangen


Cilinderslot vervangen

Ongeveer 20 tot 30 jaar geleden waren de cilindersloten in opkomst. Je had dure en goedkope cilindersloten. De cilindersloten waren iets nieuws op het gebied van inbraakbeveiliging. Alleen al in Amsterdam, worden er jaarlijks meer dan honderd deuren opengebroken.

Cilindersloten openbreken is helemaal niet zo moeilijk. Dit kan al in ongeveer 60 seconden. Dan moet je dus een nieuw cilinderslot kopen. Je kunt dan gaan voor goedkope cilindersloten, maar bedenk dan wel dat die altijd iets minder goed zijn dan de duurdere. Maar wat is dan het beste cilinderslot?

Wij als slotenmaker weten hoe inbrekers de sloten openbreken. Wij kunnen je ook heel goed advies geven over alles wat met je sloten te maken heeft. Wij kunnen je ook uitleg geven over dingen als gelijksluitende cilinders, maar ook je cilinderslot uitboren of je cilinderslot verwijderen zodat je er zelf een nieuwe in kunt zetten. Is je slot kapot en wil je het slot laten repareren, dan zijn we je natuurlijk ook graag van dienst.

Wat is een cilinderslot?

Een cilinderslot is een slot waar dus een cilinder in zit. Je sleutel gaat in de cilinder en dan kun je de deur openen. Cilindersloten zijn niet iets van de laatste tijd. Er zijn heel oude cilindersloten gevonden door archeologen.
Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten cilindersloten. Namelijk:

 • Oplegsloten:

Een oplegslot wordt niet in- maar op de deur gemonteerd. De cilinder van een oplegslot is dus zichtbaar.

 • Insteeksloten:

Een insteekslot is, zoals de naam al doet denken, een slot dat in de deur wordt gemonteerd.  Ook zijn er sloten met losse- of met vaste cilinders. Bij een vaste cilinder, zit de cilinder dus aan het slot vast. Bij slot met een losse cilinder, zit de cilinder dus los in het slot. Het voordeel hiervan is dat je dus niet het hele slot hoeft te vervangen. Je kunt dan alleen de cilinder vervangen.

Hoe openen inbrekers een cilinderslot?

Zoals al genoemd, kunnen inbrekers in 30 tot 60 seconden het slot van je deur openbreken. Maar hoe doen ze dit dan? Hiervoor hebben zij twee methodes.

 • De cilinder afbreken:

Eerst wordt er een schroef in het slot gedraaid. Dan wordt er een cilindertrekker over de schroef gedaan. De cilinder wordt dan erg zwaar belast. Daardoor breekt de cilinder af. Dan kan de cilinder eruit worden getrokken. Dit gebeurt met een zogenaamde ‘bouwsleutel’. Een bouwsleutel ziet eruit als een normale sleutel, maar wordt steeds smaller naar het einde.

 • De cilinder eruit trekken:

Voor deze methode hoef je de cilinder niet eerst te breken. De inbrekers kunnen dit doen met zelfgemaakt gereedschap, of met professionele spullen.

Een inbraakwerend cilinderslot

Als inbrekers bovenstaande trucs al eens bij jou hebben gebruikt, weet je hoe naar dat is. Ook als dit niet bij jou is gebeurd kun je het je voorstellen. Je kunt ons dan bellen. Wij kunnen je cilindersloten vervangen. Er worden dan nieuwe sloten geplaatst. Wij kunnen bijvoorbeeld ook je slot openen zonder sleutel, waarna we het cilinderslot schadevrij vervangen. Ook als de cilinder kapot is kunnen wij deze natuurlijk vervangen.

Inbraakwerende cilindersloten hebben veiligheidsbeslag van dik metaal. Dit beslag zijn de plaatjes aan de voor en achterkant van het slot, die het slot beschermen. Ook zijn zij beschermd tegen verschillende methoden van inbreken. Zo zijn de cilindersloten beschermd tegen boren en tegen trekken. Dat betekent dus dat er minder wordt ingebroken bij jou! De inbrekers vinden dit vaak te lastig en gaan op zoek naar een ander adres.

Een veiligheidscilinderslot herkennen

Het herkennen van zo’n beveiligd slot is niet moeilijk. Deze zijn te herkennen aan het SKG-logo. De SKG cilinder is dus van goede kwaliteit. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het SKG-logo bestaat uit de letters ‘SKG’ en een driehoek. In de driehoek staan sterren. Het aantal sterren zegt iets over de inbraakwerendheid van het slot.

 • 1 ster: Inbraakwerend.
 • 2 sterren: Zwaar inbraakwerend.
 • 3 sterren: Extra zwaar inbraakwerend.

Het is verstandig om sloten te kiezen met minimaal twee sterren.

Een cilinderslot aanschaffen

Bij het vervangen van een cilinderslot moet je met een aantal dingen rekening houden. Allereerst met de kosten voor het vervangen van een cilinderslot. Je kunt zelf cilindersloten kopen, maar dan moet je dus goed letten op een aantal dingen. De maten van het slot zijn namelijk belangrijk. Vooral de ‘PC-maat’. Dit is de afstand van het krukgat naar het cilindergat.

Hoe vervang je een insteekslot met een losse cilinder?

We hebben het net al gehad over oplegsloten, insteeksloten en over losse of vaste cilinders. Als je zo een slot hebt, hoef je alleen de cilinder te vervangen. Hoe je dat doet lees je hieronder.

 1. Je opent het slot
 2. Als je veiligheidsbeslag hebt, moet dat er eerst af. Ander beslag kan blijven.
 3. Aan de zijkant van de deur, zit een schroef, op de hoogte van het slot. Deze draai je eruit.
 4. Je kunt nu de cilinder uit het slot drukken.
 5. Plaats nu de nieuwe cilinder.
 6. Draai nu de schroef terug en plaats het eventuele veiligheidsbeslag.

Hoe vervang je een oplegslot met een losse cilinder?

Ook als je een oplegslot hebt, met een losse cilinder, hoef je dus alleen de cilinder te vervangen.

 1. Ook bij dit slot zie je een schroef zitten aan de zijkant van de deur, ter hoogte van het slot. Draai deze eruit.
 2. Doe nu de sleutel in het slot en draai deze een kwartslag, het maakt niet uit welke kant op.
 3. Nu kun je de cilinder uit het slot trekken
 4. Misschien zit de cilinder vast omdat het beslag niet goed zit. Haal dit er dan af. Dan gaat de cilinder er makkelijk uit.
 5. Pak nu de nieuwe cilinder en doe de sleutel erin. Nu kun je de nieuwe cilinder in het slot steken.
 6. Doe nu de schroef aan de zijkant terug op zijn plek.
 7. Je kunt nu kijken of het slot werkt. Doe dit natuurlijk wel met de deur open.

Hoe vervang je een oplegslot met een vaste cilinder?

Deze klus is iets lastiger en tijdrovender. Je vervangt namelijk niet alleen de cilinder, maar het hele slot.

 1. Zorg dat je alle schroeven eruit haalt. Niet alleen die aan de zijkant, maar ook aan de voorkant.
 2. Je kunt nu het oplegslot op de deur plaatsen. Past deze niet meteen? Haal dan wat hout weg van de deur. Zorg wel dat het slot precies past.
 3. Op een slot zitten dag- en nachtschoten. Dit zijn de delen die aan de zijkant uitsteken, die je in kunt drukken. Zorg dat deze in de gaten passen die hiervoor gemaakt zijn. Is dat niet zo? Maak dan ruimte in de deurpost.

Slotenmaker JacKey vervangt je cilinderslot

Heb je de instructies gelezen en denk je: Dat gaat mij niet lukken. Of: daar heb ik geen zin in. Geen zorgen, daar zijn wij voor. Het is ook niet verstandig om met een slot aan de slag te gaan als je niet precies weet waar je mee bezig bent. Je kunt dan schade aanrichten aan het slot of aan de deur. Dan heb je weer een probleem erbij. Dat kan flink in de kosten lopen.

Wij werken snel en professioneel en hebben veel ervaring. Hierdoor kunnen wij ook snel werken. Wij vervangen niet alleen het slot, maar ook veiligheidsbeslag. Wij doen dit snel en houden onze prijs laag. Wij bieden wel een heel jaar garantie dus je hoeft nooit bang te zijn om ons terug te bellen als er iets fout is gegaan. Wij lossen dit dan voor je op.

Andere sloten

Er zijn heel veel soorten sloten. Wij hebben ervaring met allemaal. Maar wat voor soorten sloten zijn er naast cilindersloten?

 • Insteeksloten:
  Dit slot is kleiner vergeleken met andere sloten. Het is daarom echter niet minder goed bestand tegen inbraak. Deze sloten werken simpel. Door aan de sleutel te draaien, steekt het slot een pin in de schacht die daarvoor gemaakt is.
 • Meerpuntssloten:
  Deze meerpuntssloten worden bediend vanuit één punt, maar sluiten de deur op meerdere plaatsen af. Dit biedt extra veiligheid omdat je met een slot je deur dus op meerdere punten sluit.
 • Espagnolet:
  Deze sloten zijn alleen vanaf binnen afsluitbaar. Dit soort sloten zie je vaak bij een balkondeur of op deuren binnen in een gebouw. Deze sloten hebben vaak een knop of een hendel waarmee je de deur open kunt maken.

Wat doet slotenmaker JacKey nog meer behalve je cilinderslot vervangen?

 • wij kunnen sloten openen
 • nieuwe sloten plaatsen
 • we herstellen inbraakschade
 • we vervangen alle soorten sloten
 • heb je problemen met een slot? Wij kunnen ook sloten repareren
 • we kunnen sloten gelijksluitend maken

De service van slotenmaker JacKey

Niet alleen kunnen wij dat, maar wij bieden ook service van de bovenste plank.

 • Als je nu een afspraak maakt, zijn wij in een half uur bij je
 • Je kunt ons elke dag, op ieder moment van de dag bereiken
 • Aangezien wij dit werk al een tijdje doen, hebben wij veel ervaring en weten wat we doen
 • We kunnen de deur openen zonder schade
 • Voor advies over inbraakbeveiliging ben je ook aan het goede adres, geheel gratis!
 • Omdat wij snel ter plekke zijn en snel werken, zijn wij altijd voordelig
 • We helpen veel klanten op één dag, word jij de volgende? Elke dag hebben wij tevreden klanten
 • We openen alle soorten sloten. Ook veiligheidssloten.
 • Je krijgt een heel jaar garantie op ons werk!
 • Bij ons kun je op verschillende manieren betalen. Handmatig overschrijven, contant, of via de pin.

Kiezen voor een Gamma cilinderslot of een SKG cilinder?

Gamma heeft een breed arsenaal aan cilindersloten. Van eigen merk, maar ook van andere merken. veel van deze sloten zijn SKG-gekeurd, maar niet allemaal. Van een clinderslot van de Gamma zonder keurmerk, weet je niet hoe de kwaliteit is en of de sloten inbraakwerend zijn. Kies daarom voor een SKG cilinderslot.

Je kunt bij de Gamma dus sloten kopen van het eigen merk, maar ook van andere merken. Deze sloten zijn soms SKG-gekeurd, maar niet altijd. Let daar dus wel op. Je kunt bestellen, maar je kunt ook gaan kijken naar de verschillende sloten.

Wat is het beste cilinderslot?

Er zijn veel verschillende soorten en verschillende merken cilindersloten. Je kan natuurlijk niet één enkel slot de beste noemen. Het is afhankelijk van de situatie en van wat jij voor ogen hebt. Het is natuurlijk wel altijd goed om sloten te nemen die voorzien zijn van het SKG-keurmerk. Dan weet je dat de sloten inbraakwerend zijn.

Er zijn verschillende merken sloten. Zo heb je bijvoorbeeld: Winkhaus, Nemef, Iseo, en sommige bedrijven hebben huismerken sloten. Een Iseo cilinder is vaak SKG-gekeurd, net als een Winkhaus cilinder en een Nemef cilinder.
Op internet kun je veel vinden over wat nu het beste cilinderslot is, maar je kunt ook ons nummer bellen en gratis advies vragen. Wij kunnen je verschillende soorten sloten laten zien en vertellen welke soort sloten het best is bij jouw situatie.

Cilinderslot uitboren zonder schade aan je deur

Wij kunnen een cilinderslot uitboren, zonder schade te maken aan de deur. Dat is natuurlijk belangrijk. Het zou erg zonde zijn als er een slot uitgeboord wordt en je daarna meteen je deur kunt weggooien. Dat is niet de bedoeling. Deurcilinders uitboren is moeilijker dan een cilinder breken. Maar niet iedereen heeft een zware bahco of waterpomptang. Dan moet je dus gaan boren. Je doet een kleine boor op je boormachine en boort in het midden van het cilinderslot. Daarna boor je met een grotere boor totdat je bij de ‘meenemer’ in het midden van het slot kunt. Deze kun je dan met een schroevendraaier openen.

Mocht je wel een bahco of waterpomptang hebben, kun je het slot openbreken. Je haalt dan alle schroeven los, zodat de cilinder uitsteekt en je deze kunt vastklemmen met de bahco of waterpomptang. Daarna wrik je het slot een paar keer heen en weer. Uiteindelijk zal het slot precies in het midden breken. Nu kun je ook bij de ‘meenemer’. Draai deze en het slot zal opengaan.

Wat nog makkelijker is, is ons bellen. Wij kunnen het slot voor je uitboren zonder schade. Je kunt namelijk heel wat schade aanrichten aan je deur met de uitboormethode. Zeker als je het voor het eerst doet. Bel daarom ons, wij hebben ervaring en zijn zo klaar met deze klus. Ga dus niet zelf aan de slag als je niet weet wat je doet.

Cilinderslot met draaiknop

Een cilinderslot met draaiknop heeft dus aan één kant een draaiknop. Aan de andere kant kan er een sleutel in. De sleutel gaat dan ook in de buiten van de deur. Aan de binnenkant kan het slot geopend worden met de knop. Dat is wel zo handig, anders kan iedereen zomaar je huis in met een simpele draai aan de knop. Mocht er een keer brand uitbreken of iets dergelijks, hoef je niet eerst op zoek naar een sleutel, maar kun je de deur met een simpele draai aan de knop openen. Daarom zie je deze sloten ook vaak bij nooduitgangen. Ook heb je nooit het probleem dat er een sleutel aan de binnenkant van de deur zit. Dat gebeurt namelijk regelmatig. Dit kan namelijk niet! Dat is nog een voordeel aan sloten met een draaiknop.

Als je veel glaswerk in de deur hebt is het misschien geen goed plan om sloten met draaiknop te nemen. Inbrekers kunnen dit dan zien vanaf buiten en hoeven alleen maar een stukje uit het glas te snijden. Ze hebben dan geen sleutel meer nodig. Houd daar dus rekening mee op het moment dat je kiest voor cilindersloten met draaiknop. Wij zullen ook alleen maar sloten met draaiknop plaatsen in deuren die geen glaswerk hebben waardoor je het slot kunt zien. Dan hoeven wij niet weer terug te komen na een week om het slot te vervangen. Dat zou een beetje jammer zijn.
Wij monteren dit soort sloten dagelijks en weten dus precies wat we daarvoor nodig hebben. Wij hebben altijd meerdere soorten sloten bij ons, dus de kans is groot dat wij precies de goede maat bij ons hebben voor jouw deur. Als je een afspraak maakt voor het plaatsen van deze sloten hebben wij natuurlijk altijd alles bij ons. Dat spreekt voor zich! Ook zijn wij in 30 minuten bij je als je belt. Wij kunnen je adviseren over de veiligste soort sloten. Jij bepaalt zelf in welke deuren je de sloten wil hebben. Je kunt gelukkig ook op verschillende manieren betalen. Soms is er namelijk haast bij en je hebt niet altijd cash geld in huis! Ook dat is deel van onze goede service.

Gelijksluitende cilindersloten

Je kent het wel, je wil de achterdeur openmaken en je pakt de sleutel van de voordeur. Daarmee gaat de achterdeur dan niet open. Als je cilindersloten gelijksluitend zijn, maakt dat niet uit. Je hebt dan één sleutel die op meerdere sloten in het huis past. De cilinder van een gelijksluitend slot is dus hetzelfde als die van een ander slot in het huis. Hierdoor past één sleutel dus op beide sloten. Je hoeft zo dus niet meer een enorme sleutelbos mee te nemen, maar is één enkele sleutel genoeg. Soms loop je met je handen vol naar de schuur en heb je geen hand meer vrij om naar een andere sleutel te zoeken. Als je dan gelijksluitende cilindersloten hebt, heb je maar één sleutel en hoef je dus niet te zoeken! Het heeft dus echt een aantal voordelen. Een nadeel is daarentegen wel, dat als iemand je sleutel steelt, diegene dus ook meteen je schuur in kan bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoeveel sloten je gelijksluitend wil hebben. Je kunt kiezen voor alleen de voor- en achterdeur, of voor de voor- achter- en schuurdeur. Misschien heb je wel een kelder waarvoor je dezelfde sleutel wil gebruiken als voor de voordeur. Dit is allemaal mogelijk. Uiteraard kan je deze sloten zelf bestellen, maar wij kunnen dit ook voor je doen. Hetzelfde geldt voor het plaatsen. Wij hebben ervaring met het plaatsen van deze sloten. Wij kunnen je adviseren in allerlei situaties. Ook kunnen wij je meer uitleg geven over deze soorten sloten. Advies is natuurlijk gratis. Wij plaatsen de sloten graag voor je. Wij doen dit op een professionele manier. Is er iets niet goed gegaan? Bel ons dan op. Je krijgt namelijk tot wel een jaar garantie op de sloten. Wij willen namelijk dat jij tevreden bent met onze service.