Hoe vaak wordt in jouw wijk ingebroken?

In Nederland wordt veel ingebroken, maar weet je ook hoe veel? En weet je ook hoe veilig jouw wijk of buurt is? De Politie heeft nu de ‘Misdaad in Kaart’ app en website gelanceerd waarop je precies kunt zien hoeveel inbraken er in de afgelopen 3 maanden zijn geweest in jouw wijk.

De ‘Misdaad in Kaart’ tool

We denken allemaal dat een inbraak gebeurt bij een ander. Dat overkomt ons niet. We onderschatten simpelweg het risico. Maar niets is minder waar en met die reden is de Misdaad in Kaart tool gelanceerd. Politie, slotenmakers en beveiligingsbedrijven willen laten zien hoeveel inbraken er in jouw buurt gebeuren en daarmee een stuk bewustzijn bij de mensen creëren. Zorg dus dat jouw buurt niet op de lijst komt en draag zorg voor goede inbraakbeveiliging bij jouw woning. Meer tips over inbraakbeveiliging vindt u op de volgende pagina: http://www.jackey.nl/woninginbraak/inbraakpreventie/.

Hoewel de Misdaad in Kaart tool jouw een goed beeld geeft van de veiligheid in jouw buurt, is gelukkig ook gedacht aan de privacy van de mensen waar een inbraak is gepleegd. Zo zijn de cijfers op de kaart niet gekoppeld aan straten met huisnummers, maar aan de wijk waarbij het aantal inbraken in de wijk en het aantal pogingen tot inbraak in de wijk wordt vermeldt.

De ‘Misdaad in Kaart’ tool kunt u hier bekijken: https://www.politie.nl/mijn-buurt. Typ eenvoudigweg uw postcode of stad in klik op zoek. U krijgt dan een helder overzicht van de veiligheid van uw wijk.

Comments are closed.