Hoe herken je malafide slotenmakers?

Een sleutel verliezen. Het gebeurt ons allemaal minstens 1 keer in ons leven. Of misschien vervelender nog, een sleutel die afbreekt in het slot? Het zijn van die dingen waar u niet echt op zit te wachten. Maar als het dan toch gebeurt, moet er ook snel een oplossing komen. Kamperen voor uw eigen huisdeur is geen optie, althans, voor de meesten onder ons niet.

Het eerste wat u doet is zelf proberen de kapotte sleutel uit het slot te halen, maar al snel komt u er achter dat dit onbegonnen werk is…

Dan toch maar een slotenmaker bellen? Goed idee! Maar welke slotenmaker belt u dan? Het is immers wel dé persoon die u toevertrouwd met uw huissleutel. Het is dan ook niet gek dat u daar eerst goed over denkt. Er zijn namelijk tal van malafide slotenmakers actief.

Een malafide slotenmaker herkent u vaak aan 2 dingen:

  1. hij rekent een absurd lage prijs
  2. hij probeert u op te lichten met een torenhoge rekening

Maar hoe vindt u dan een betrouwbare slotenmaker?

Om een betrouwbare slotenmaker te vinden is het eerst goed te begrijpen hoe malafide slotenmaker te werk gaan. Allereerst, laat u niet verleiden door een slotenmaker die een ontzettend lage prijs rekent. Het is namelijk bekend dat er een aantal niet erkende slotenmakers actief zijn die graag voor een paar tientjes uw slot vervangen. Zij vertellen er echter niet bij dat een paar weken daarna uw huis wordt leeggeroofd.

Daarnaast is er de niet erkende slotenmaker die u probeert op te lichten. Deze slotenmakers zijn pas bereid u een de kosten te laten weten wanneer zij klaar zijn met de klus. Ga nooit met zulke slotenmakers in zee. Een goede erkende slotenmaker kan namelijk op de locatie exact zien hoe dik uw deur is en welke kosten het plaatsen van een nieuwe cilinder met zich mee brengt.

Vertrouw De Telefoongids niet!

Een vermelding in De Telefoongids kan iedereen krijgen. Het zegt dus niets over de betrouwbaarheid van de slotenmaker. Ditzelfde geldt voor de Gouden Gids.

Vind een erkende slotenmaker in de buurt

Erkende slotenmakers werken altijd en uitsluitend met SKG goedgekeurde sloten en veiligheidsslot die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Daarnaast kan de erkende slotenmaker u op locatie en op zicht direct zeggen hoeveel een slot vervangen gaat kosten. Laat u dus niet overrompelen.

Voor meer informatie of vragen aan onze erkende slotenmakers kunt u vrijblijvend contact opnemen. Wij staan u graag met raad en daad te woord.

Comments are closed.