Blog

Hoe vaak wordt in jouw wijk ingebroken?

In Nederland wordt veel ingebroken, maar weet je ook hoe veel? En weet je ook hoe veilig jouw wijk of buurt is? De Politie heeft nu de ‘Misdaad in Kaart’ app en website gelanceerd waarop je precies kunt zien hoeveel inbraken er in de afgelopen 3 maanden zijn geweest in jouw wijk.

De ‘Misdaad in Kaart’ tool

We denken allemaal dat een inbraak gebeurt bij een ander. Dat overkomt ons niet. We onderschatten simpelweg het risico. Maar niets is minder waar en met die reden is de Misdaad in Kaart tool gelanceerd. Politie, slotenmakers en beveiligingsbedrijven willen laten zien hoeveel inbraken er in jouw buurt gebeuren en daarmee een stuk bewustzijn bij de mensen creëren. Zorg dus dat jouw buurt niet op de lijst komt en draag zorg voor goede inbraakbeveiliging bij jouw woning. Meer tips over inbraakbeveiliging vindt u op de volgende pagina: http://www.jackey.nl/woninginbraak/inbraakpreventie/.

Hoewel de Misdaad in Kaart tool jouw een goed beeld geeft van de veiligheid in jouw buurt, is gelukkig ook gedacht aan de privacy van de mensen waar een inbraak is gepleegd. Zo zijn de cijfers op de kaart niet gekoppeld aan straten met huisnummers, maar aan de wijk waarbij het aantal inbraken in de wijk en het aantal pogingen tot inbraak in de wijk wordt vermeldt.

De ‘Misdaad in Kaart’ tool kunt u hier bekijken: https://www.politie.nl/mijn-buurt. Typ eenvoudigweg uw postcode of stad in klik op zoek. U krijgt dan een helder overzicht van de veiligheid van uw wijk.

5 Vakantie inbraakpreventietips voor bedrijven

Het is weer vakantietijd, de drukste tijd van het jaar voor inbrekers. Voor particulieren ziet u overal lijstjes uit de grond schieten met tips tegen woninginbraak. Maar hoe zit het eigenlijk met uw bedrijf?

Het aantal inbraken bij ondernemers is vele malen groter dan bij particulieren. Volgens de laatste gegevens krijgt zelfs 1 op de 10 ondernemers te maken met een inbraak. Het is als ondernemer dus geen overbodige luxe om eens goed na te denken over mogelijke beveiligingsmaatregelen die u kunt nemen.

Goede beveiliging begint met een grondige inventarisatie. Wanneer u alle zwakke en sterke punten in kaart heeft kunt u beginnen met het opstellen van een beveiligingsplan. Daarin worden alle organisatorische en bouwkundige maatregelen beschreven. Met name de organisatorische maatregelen zijn erg belangrijk om er zeker van te zijn dat u rustig van uw welverdiende vakantie kunt genieten.

Om het voor u makkelijker te maken hebben we hieronder enkele belangrijke tips in a-chronologische volgorde voor u op papier gezet.

Inbraakpreventietips tegen inbraak in uw bedrijf

  1. Laat inbraakalarmsystemen nooit onnodig af gaan. Een alarmsysteem kan bijvoorbeeld afgaan door uw accu of batterij leeg is. Op dat moment wordt er automatisch verbinding gelegd met de alarmcentrale. Zorg dus altijd dat uw accu’s of batterijen minimaal heel uw vakantieperiode mee kunnen. Het beste is ze preventief voor uw vakantie te vervangen. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat uw detectoren geen valse meldingen door gaan geven. U kunt daarbij denken aan binnengeslopen dieren in uw pand, ventilatoren, ventilatieopeningen of andere zaken die bijvoorbeeld gordijnen of andere dingen kunnen laten bewegen. Uw alarmcentrale of slotenmaker heeft altijd goede tips voor u.
  2. Zorg dat uw gebouw goed verlicht is. Het lijkt voor de hand liggend, maar veel bedrijven hebben nog steeds mooie bosschages rondom hun bedrijf. Dit vinden inbrekers ideaal werkterrein. Plaats daarnaast beveiligingsverlichting met een slagbestendige behuizing, bij voorkeur uit het zicht. Schemerschakelaars zorgen ervoor dat uw verlichting op het juiste moment inschakelt en uitschakelt.
  3. Kies voor een inbraakalarm met een luid geluid. Dit schrikt inbrekers af waarna een inbreker zo snel mogelijk uw pand zal verlaten. Hiermee voorkomt u dat de inbreker rustig zijn slag kan slaan en zult u de schade beperken. Kies bij voorkeur een inbraakalarmsysteem van een erkend beveiligingsbedrijf dat een BORG inbraakbeveiliging of VEB (Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven) logo draagt.
  4. Zorg dat inbrekers nergens op kunnen klimmen. Containers, pallets, trappen enzovoorts worden met regelmaat door inbrekers gebruikt om op de eerste verdieping binnen te komen. Berg ze op en zet ze binnen. Om het klimmen op regenbuizen tegen te gaan kunt u een anti-klimkrans laten installeren.
  5. Kies voor goedgekeurde SKG-sloten. U hoeft niet de duurste sloten te kopen, maar kies voor sloten die aansluiten op uw risico. Uw slotenmaker kan u daar over goed adviseren. Veiligheidssloten met 2 sterren zijn goed voor 3 minuten inbraakvertraging. Sloten met 3 sterren zijn 5 minuten inbraakwerend. Let ook op het plaatsen van dievenklauwen bij deuren die naar buiten toe open gaan.

Tot slot, goede beveiliging staat nooit op zich. Het gaat altijd om een juiste uitvoering en organisatie. Daarbij is elk bedrijf anders. Wilt u meer weten over beveiligingsmaatregelen voor uw bedrijf of heeft u nog tips? Neem dan contact op met onze slotenmakers.

Wij wensen u een prettige vakantie!

Kerntrekken steeds populairder bij inbrekers

Inbrekers gaan al sinds jaar en dag hetzelfde te werk. Voor de meeste inbrekers werkt een simpele schroevendraaier en een breekijzer nog steeds prima. Het enige dat inbrekers nu steeds vaker gebruiken is een kerntrekker. Dat is geen prettige gedachte, want met kerntrekken zijn inbrekers binnen 30 seconden in uw huis.

Daarbij geldt dat inbrekers ook steeds brutaler worden en niet alleen maar meer kiezen voor nachtelijke avonturen. Ideaal zijn voor de inbreker de woonwijken waar zowel de man als de vrouw in het gezin werken. Zij hebben vaak dure spullen en veel gadgets die veelal open en bloot op tafel liggen. De man en de vrouw des huizes zijn vaak overdag niet thuis.

Inbrekers maken daarbij vaak dankbaar gebruik van hoge schuttingen of dichte hoge begroeiingen in de tuin waardoor ze ongezien hun werk kunnen doen. Neem daarbij in gedachten dat kerntrekken vaak volledig geruisloos kan gebeuren en uw huis is de ideale target om in te breken. Met een simpele accutol boort de inbreker de cilinder van uw slot uit. Eenmaal de schroef in de cilinder geboord, plaatst hij de kerntrekker om daarmee de cilinder uit het slot te trekken. Vervolgens hoeft de inbreker alleen een simpele zogenaamde loper te gebruiken de deur te openen.

Wapen u tegen kerntrekken op uw slot en neem vandaag nog contact op met uw slotenmaker.

Zo ben je slimmer dan een inbreker…

De zomervakantie zit er weer aan te komen. Het moment na kerst voor inbrekers om weer een grote buit binnen te halen. Alle ramen en deuren staan open en geld en juwelen liggen op tafel. Maar wat kan je nou doen om de inbreker te slim af te zijn? Wij zetten de meest voorkomende zaken op een rijtje zodat u de inbreker te slim af kan zijn. Tijd voor inbraakpreventie tips!

Inbraakpreventie voordeur tips

Wist u bijvoorbeeld dat de meeste inbraken gebeuren via de voordeur? Inbrekers zijn totaal niet schuw van buurtbewoners. Ze hebben namelijk maximaal 30 seconden nodig om bij u binnen te komen. Controleer daarom altijd goed het voordeurslot. Heeft u een eenpuntssluiting, dan is dit slot eenvoudig door inbrekers open te maken met een paperclip, ijzerdraadje of een koevoet. Inbraakpreventie voordeur is daarom standaard tegenwoordig met een slot met meerpuntssluiting.

Ook de achterdeur is gewild…

Wanneer u dat heeft gecontroleerd is de achterdeur aan de beurt. Kijk hierbij niet alleen of het slot goed is, maar kijk ook wat u met verlichting kunt doen. Want hoewel inbrekers niet bepaald schuw zijn, werken ze toch het liefst in het donker.

Zo blokkeert u de schuifpui

Ook bij een schuifpui kunt u extra veiligheidsmaatregelen nemen. Dit hoeft bepaald niet duur te zijn. Door een simpele balk neer te leggen kunt u er namelijk al voor zorgen dat de schuifpui van buitenaf niet geopend kan worden.

Nodig de inbreker niet uit met een lichtkoepel

Ook lichtkoepels zijn bijzonder makkelijk te forceren. Het enige wat er namelijk voor zorgt dat de lichtkoepel vastzit zijn een paar schroefjes aan de buitenkant. Door deze met siliconenkit af te dichten heeft de inbreker geen toegang meer tot de schroeven en dus ook niet meer tot uw woning.

Controleer uw ramen op de juiste sluitingen

Tot slot uw ramen. Kleine sloten, knipjes en schuifjes zijn extreem makkelijk open te breken. Kijk dus of u deze kunt vervangen door sloten waar inbrekers meer tijd voor nodig hebben zoals espagnolet raamsluitingen.

Bent u er nog niet zeker van of uw huis voldoende beveiligd is? Neem dan vrijblijvend contact met onze slotenmakers op. Wij adviseren u graag kosteloos.

Hoe herken je malafide slotenmakers?

Een sleutel verliezen. Het gebeurt ons allemaal minstens 1 keer in ons leven. Of misschien vervelender nog, een sleutel die afbreekt in het slot? Het zijn van die dingen waar u niet echt op zit te wachten. Maar als het dan toch gebeurt, moet er ook snel een oplossing komen. Kamperen voor uw eigen huisdeur is geen optie, althans, voor de meesten onder ons niet.

Het eerste wat u doet is zelf proberen de kapotte sleutel uit het slot te halen, maar al snel komt u er achter dat dit onbegonnen werk is…

Dan toch maar een slotenmaker bellen? Goed idee! Maar welke slotenmaker belt u dan? Het is immers wel dé persoon die u toevertrouwd met uw huissleutel. Het is dan ook niet gek dat u daar eerst goed over denkt. Er zijn namelijk tal van malafide slotenmakers actief.

Een malafide slotenmaker herkent u vaak aan 2 dingen:

  1. hij rekent een absurd lage prijs
  2. hij probeert u op te lichten met een torenhoge rekening

Maar hoe vindt u dan een betrouwbare slotenmaker?

Om een betrouwbare slotenmaker te vinden is het eerst goed te begrijpen hoe malafide slotenmaker te werk gaan. Allereerst, laat u niet verleiden door een slotenmaker die een ontzettend lage prijs rekent. Het is namelijk bekend dat er een aantal niet erkende slotenmakers actief zijn die graag voor een paar tientjes uw slot vervangen. Zij vertellen er echter niet bij dat een paar weken daarna uw huis wordt leeggeroofd.

Daarnaast is er de niet erkende slotenmaker die u probeert op te lichten. Deze slotenmakers zijn pas bereid u een de kosten te laten weten wanneer zij klaar zijn met de klus. Ga nooit met zulke slotenmakers in zee. Een goede erkende slotenmaker kan namelijk op de locatie exact zien hoe dik uw deur is en welke kosten het plaatsen van een nieuwe cilinder met zich mee brengt.

Vertrouw De Telefoongids niet!

Een vermelding in De Telefoongids kan iedereen krijgen. Het zegt dus niets over de betrouwbaarheid van de slotenmaker. Ditzelfde geldt voor de Gouden Gids.

Vind een erkende slotenmaker in de buurt

Erkende slotenmakers werken altijd en uitsluitend met SKG goedgekeurde sloten en veiligheidsslot die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Daarnaast kan de erkende slotenmaker u op locatie en op zicht direct zeggen hoeveel een slot vervangen gaat kosten. Laat u dus niet overrompelen.

Voor meer informatie of vragen aan onze erkende slotenmakers kunt u vrijblijvend contact opnemen. Wij staan u graag met raad en daad te woord.

Tips tegen woninginbraak

De vakantie komt er over een paar maanden weer aan. Een tijd om naar uit te kijken. En dat geldt niet alleen voor u. Inbrekers zien het namelijk ook als dé tijd van het jaar! Zorg dus dat uw woning goed beveiligd is met deze tips tegen woninginbraak.

1: Ruim uw huis niet op

Hoe lekker is het om na uw vakantie thuis te komen in een opgeruimd huis? Heerlijk natuurlijk! En de gemiddelde inbreker is zich daar ook bewust van. Opgeruimde huizen waar geen enkel tijdschrift op tafel ligt wekken dus bij voorkeur interesse bij de inbreker. Laat dus altijd wat op tafel liggen. Gooi een jas in de hoek en wat vieze kopjes of borden in het zicht. Op die manier ziet de inbreker niet direct dat u op vakantie bent.

2: Gebruik een tijdschakelaar

Wek de indruk dat u thuis bent. Dit kunt u doen door een tijdschakelaar voor uw lichten te kopen. Nog slimmer is het wanneer u de tijdschakelaar op lukrake tijden instelt. Zo is er namelijk voor de inbreker geen pijl op te trekken en wekt u dus de indruk dat u gewoon thuis bent.

3: Social MediaTip 3: Laat geen sporen achter op social media

Iedereen kijkt uit naar de vakantie. Maar is het wel zo slim om uw vakantie via social media aan te kondigen? Social media wordt namelijk niet alleen gebruikt door uw vrienden, maar inbrekers maken er ook maar wat graag gebruik van. Plaats dus ook geen vakantiefoto’s. Het is een open uitnodiging voor de slimme inbreker.

Denk er bovendien aan dat u geen voicemail inspreekt of een afwezigheidsbericht achterlaat op uw email. Ook op die manier is namelijk voor inbrekers uitstekend te achterhalen dat uw woning een makkelijk doelwit is.

4: Sociale controle

Tijdens de vakantie stapelt de post zich op achter of in uw brievenbus. Vraag dus altijd of vrienden of buren regelmatig bij uw huis willen kijken en de post even netjes op willen ruimen. Zo ziet uw huis er niet onbewoond uit en daarmee verkleint u de kans op een vervelende inbraak.

5: Kies SKG veiligheidssloten

Sloten die niet goed werken zijn een open deur voor inbrekers. Controleer deze dan ook altijd ruim van tevoren. Daarnaast worden inbrekers ook steeds slimmer. Wij adviseren u dan ook om om de paar jaar even vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij kunnen u dan kosteloos adviseren of uw sloten nog steeds voldoen aan de laatste veiligheidscriteria van het SKG keurmerk en Politie Keurmerk Veilig Wonen. Op die manier is uw huis altijd optimaal beveiligd.

Inbraakpreventie in Lelystad eenvoudig

Inbraakpreventie bestaat uit het zo lastig mogelijk maken voor inbrekers om uw woning, winkelpand of ander bedrijfspand binnen te komen. En we willen allemaal dat zelfde veilige gevoel. Nu Nederland al jaren in de top 15 van meeste inbraken staat is inbraakbeveiliging dan ook een hot topic geworden. Wij adviseren u dan ook aan de hand van onze tips nog eens kritisch naar de inbraakpreventie maatregelen van uw huis in Lelystad te kijken.

Voor we overgaan naar de tips… Wist u overigens dat veel verzekeringsmaatschappijen korting geven op uw inboedelverzekering wanneer uw inbraakbeveiliging goed op orde is? Daarmee heeft u de kosten van de inbraakpreventie vaak al snel terug verdiend.

Inbraakpreventie tips in Lelystad

Om te beginnen raadt de verzekering altijd aan om uw huis te laten bekijken door een professional op het gebied van inbraakbeveiliging. Daarmee voorkomt u dat u teveel geld uitgeeft aan onnodige veiligheidsvoorzieningen, of dat u de verkeerde inbraakpreventie maatregelen neemt. In veel gevallen zijn er helemaal niet zo veel aanpassingen nodig om uw woning, winkelpand of bedrijfspand een stuk veiliger te maken.

Goede inbraakbeveiliging begint vaak met SKG en Politiekeurmerk gecertificeerde sloten. Dergelijke sloten zijn door een onafhankelijke organisatie getest op inbraakwerend zijn. Zo bestaan er categorieën die inbrekers enkele minuten langer buiten houden, maar ook categorieën waarbij de inbrekers in de test de sloten helemaal niet geopend kregen.

Een paar extra minuten klinkt wellicht weinig, maar wanneer u weet dat een inbreker gemiddeld 30 seconden aan een slot wil besteden om het open te breken, dan weet u dat u met dergelijke sloten zeker goed zit.

Daarnaast zijn er ook alarmsystemen verkrijgbaar en high-end camera’s die elke beweging registreren en rechtstreeks opslaan op de harde schijf. Deze camera’s worden bij voorkeur geplaatst bij enkele kritieke punten van uw woning of bedrijf.

De combinatie van inbraakpreventie maatregelen voorkomt 90% van de inbraakgevallen in Lelystad en andere Nederlandse steden.

Wij hopen dat u met bovenstaande tips een beeld heeft van de mogelijkheden. Niettemin nodigen wij u graag uit om onze expertise eens te testen. Als slotenmaker in Lelystad adviseren wij u namelijk graag over inbraakpreventie. En dat volledig kosteloos! Neem dus contact met slotenmaker JacKey.nl, wij helpen u graag!